Sudoku çöz,günlük sudoku çöz,online sudoku çöz,online sudoku oyna,sudoku oyna,bedava sudoku oyna,sudoku

Sudokuyu Çözmek İçin Resme Tıklayın...

Dünya şimdi bu oyunu oynuyor.
2004 yılında Japonya'da ve 2005 yılında da İngiltere'den başlayarak tüm Avrupa'ya yayılan ' SUDOKU ' çılgınlığı şimdide Türkiye'yi sardı. Öyle ki, oyunun 80'li yıllarda hastalık haline gelen Rubik küpleri gibi bir bağımlılığa yol açtığı söyleniyor. Japonca ismi olan Sudoku (su Japonca rakam demek, doku ise tek kişilik oyun olarak çevrilebilir), ABD'de ise Number Place (rakam yerleştirme) olarak biliniyor.
Tamamen rakamlardan oluşan ve yine tamamen mantığa dayalı olarak, kişileri düşünmeye iten, düşündürürken dinlendiren bir bulmaca SUDOKU. Alzheimer gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkların ilerlemesini yavaşlatması ve beyin geliştirmede en iyi egzersizler arasında olduğu, İngiltere’de yapılan araştırmalarda ortaya çıkarıldı.
Soldan sağa ve yukarıdan aşağıya dokuz kareden oluşan SUDOKU, kendi içinde de dokuzar karelik bölümlere ayrılmış durumda. Bu karelere 1'den 9'a kadar rakamlar yerleştiriyorsunuz. Amaç tüm kareleri doldurmak! Ancak, kutuları öyle bir doldurun ki her satır, her sütun ve her 3 x 3‘lük kutuda 1’den 9’a kadar olan her rakamdan birisi olsun.
Bizde, karebulmaca.com dostlarımıza, bir kolay, bir de zor olmak üzere iki seçenekli onlarca SUDOKU hazırladık. Kolay Gelsin ....

1 yorum:

antixme dedi ki...

zeka zepetinde zeka en iyi sudoku bulmaca oyunları http://www.zekasepeti.com/sudoku-oyunlari

Yorum Gönder

UA-39426933-1